Subsidies & leningen

Energiebesparende maatregelen zoals een lucht/water warmtepomp of warmtepompboiler verbeteren het wooncomfort en realiseren door het lage energieverbruik een forse besparing op de energiekosten.

Voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp zijn er verschillende subsidiemogelijkheden, waardoor de terugverdientijd word verkort en de aanschafkosten vaak zelfs worden gehalveerd.
Naast deze subsidies heeft het Nationaal Energiebespaarfonds een lening met gunstige voorwaarden, speciaal voor energiebesparende investeringen.

Subsidies

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) op warmtepompen is beschikbaar voor particulieren en zakelijke gebruikers en varieert van 1300 tot 3400 euro, afhanelijk van het model en verwarmingsvermogen. Bij elk product staat het subsidiebedrag duidelijk vermeld.
Alle prijzen in onze webshop zijn exclusief eventuele subsidies. U krijgt de subsidie achteraf teruggestort op uw rekening.

Rekenvoorbeeld

Fujitsu WC05 Lucht-water duo warmtepomp - single-split set - 4,5 kW 

€4345,00 incl. BTW.

ISDE Subsidie

€1700,00 incl. BTW.

Totale investering excl. installatie

€2645,00 incl. btw.

ISDE Subsidie aanvragen

Hou bij het aanvragen van de subsidie rekening met onderstaande 5 stappen:

  • De warmtepomp wordt geplaatst in Nederland  en zal niet binnen een jaar na datum van de subsidiebeslissing verwijderd worden.
  • Het apparaat komt in aanmerking voor de ISDE subsidie. Dit is eenvoudig terug te vinden op de productpagina van de desbetreffende warmtepomp.
  • Bestel het apparaat eenvoudig in onze webshop, en zorg voor een betaalbewijs op uw eigen naam.
  • Laat het apparaat installeren door het montageteam van KliMate. Alleen bij installatie door een F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf heeft u recht op de ISDE subsidie.
  • Vraag de subsidie binnen 6 maanden na inbedrijfstelling van de warmtepomp aan op de site van de RVO. 

Energiebespaarlening

Wel directe energiebesparing, maar niet de mogelijkheid of behoefte om een grote investering in 1 keer te doen? Met de Energiebespaarlening van het Energiebespaarfonds is het mogelijk om direct profiteren van een lagere energierekening. Voor deze gunstige lening worden geen afluitkosten gerekend, en is boetevrij vervroegd afgelossen toegestaan.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan deze lening. Maar lenen voor energiebesparende maateregelen is niet te vergelijken met het lenen voor het kopen van spullen. Tegenover de rentekosten van deze lening staan lagere energiekosten. Afhankelijk van het rendement (COP) van de warmtepomp en het huidige energieverbruik kan de besparing op de energiekosten genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de lening te dekken. En wanneer de lening is afgelost, blijft de besparing bestaan.

Het te lenen bedrag ligt tussen de 1000 en 27000 euro (voor Nul op de Meter renovaties zelf 71000 euro). De rente is tijdens de looptijd vast en de lening is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. De rente en aflossing vormen een vast maandbedrag en aan het einde van de looptijd is de volledige lening terugbetaald.

Doe de leencheck op de website van het Warmtefonds en zie direct het maximaal te lenen bedrag.

zoho